Select your Top Menu from wp menus

Papa Francisc: Comunismul a furat steagul creştinismului. Steagul săracilor este creştin

Papa Francisc, ale cărui critici legate de capitalismul sălbatic i-au atras în trecut eticheta de marxist, a afirmat, într-un interviu publicat duminică, că steagul creştinismului a fost furat de comunişti, scrie Reuters.

Suveranul pontif în vârstă de 77 de ani a acordat un interviul cotidianului Îl Messaggero, cu ocazia sfinţilor Petru şi Pavel.

El a fost întrebat cum comentează afirmaţiile publicate pe un blog al prestigioasei publicaţii The Economist, în care se afirmă că declaraţiile sale critice legate de capitalism aduc a leninism.

„Pot doar să spun – comuniştii au furat steagul nostru. Steagul săracilor este creştin. Sărăcia este în centrul evangheliei”, a spus el, citând pasaje biblice în care se vorbeşte despre nevoia de a-i ajuta pe cei săraci, blonavi şi nevoiaşi.

„Comuniştii spun că toate acestea înseamnă comunism. Sigur, douăzeci de secole mai târziu. Astfel încât, atunci când vorbesc, le poţi spune: ‘Dar atunci sunteţi crestini'”, a adăugat Papa, râzând.

De la alegerea să, în martie 2013, Francisc a atacat în repetate rânduri sistemul economic global, pe care îl considera insensibil la nevoile săracilor.

La începutul acestei luni, el a criticat averile câştigate din speculaţii financiare şi a afirmat că speculaţiile pe materii prime sunt scandaloase, în condiţiile în care compromit accesul celor mai sărace persoane la hrană.

sursa: hotnews.ro


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/papa-francisc-comunismul-a-furat-steagul-crestinismului-steagul-saracilor-este-crestin/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19