Select your Top Menu from wp menus

Până la sfârșitul lunii, se recomandă abținerea de la odihnă în mai multe zone de pădure din raionul Orhei

Peste 1300 de ha de pădure vor fi tratate contra dăunătorilor defoliatori. Substanțele vor fi împrăștiate pe calea aerului până pe data de 25 aprilie. Potrivit Întreprinderii pentru Silvicultură Orhei , prelucrării vor fi supuse trupurile de pădure adiacente localităților: Pohrebeni, Andreevca, Voroteț, Slobozia-Horodfiște, Otac. Totodată peste 4800 de ha de pădure vor fi supuse tratării în raionul Șoldănești.
Preparatele folosite în combaterea aerienă nu sunt dăunătoare și periculoase pentru viața omului. Totodată, proprietarii de stupine (prisăci) aflate în preajma zonelor forestiere unde va avea loc combaterea aeriană, sunt atenționați ca familiile de albine să fie închise în ziua respectivă, dar și 4 zile după efectuarea prelucrării chimice, este interzisă și aflarea animalelor domestice în fond forestier supus procedurii, mai este recomandat ca populația să se abțină de la colectarea ciupercilor sau aflarea în pădure în scop de odihnă în această perioadă.
Acțiunile de protecție a pădurilor desfășurate anual, în funcție de necesitate de către silvicultori au un impact pozitiv, inclusiv asupra terenurilor agricole limitrofe prin distrugerea unor focare de dăunători, care inevitabil pot afecta și suprafețele agricole.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/pana-la-sfarsitul-lunii-se-recomanda-abtinerea-de-la-odihna-in-mai-multe-zone-de-padure-din-raionul-orhei/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19