Din cauza tarifelor crescute la energia electrică și gazele naturale, devalorizării leului, creşterii prețurilor la produsele de import , ar putea creşte preţul la pâine. Majoritatea producătorilor de pâine spun ca vor fi nevoiţi sa scumpească painea, dacă autoritățile nu vor găsi o modalitate sa le compenseze pierderile.
”Majoritatea producătorilor lucrează în minus, compensând din produsele de patiserie și produsele făinoase. Din cauza schimbărilor majore la prețurile la resursele energetice, prețurile la produsele de import nu se poate de menținut același nivel al prețului”, a menționat Veaceslav Guțuleac, președintele Uniunii de persoane juridice Asociaţia Naţională a Industriilor de Panificaţie şi Morărit, citat de Realitatea.
Guțuleac a precizat că dacă Guvernul și autoritățile o să găsească diferite metode de compensare, atunci prețurile vor rămâne la fel. În caz contrar, ar putea fi majorări între 12 și 20 la sută.
Numărul alegătorilor din raionul Orhei în continuare îl depășește pe cel al populației cu reședința…
O consilieră aleasă pe lisa PAS în consiliul comuncal Ciocîlteni, a renunțat la mandatul său.Comisia…
Transportatorii auto anunță că nu renunță la protestele din centrul Chișinăului, programate pentru data de…
Pe zi ce trece incendiile de vegetație și gunoiște se înmulțesc, astfel pompierii din Orhei,…
Echipele mobile de medici specialiști continuă să ofere populației consultații profilactice gratuite, acoperite din mijloacele…
Judecătoria Orhei a publicat zilele trecute o încheiere pe marginea cererii prin care Mitropolia Moldovei…