Select your Top Menu from wp menus

Păduchi TRANZITAŢI peste hotare, pe capetele GRAVIDELOR revenite acasă

O buna parte a cazurilor de pediculoza, inregistrate in acest an in raionul Orhei, au fost  scoase la iveala in timpul examinarii  medicale  a  femeilor insarcinate.

Potrivit  lui Petru Cristalov, medic- epidemiolog la Centrul de Sanatate Publica  (CSP) Orhei,  in 32 din cele  74 de cazuri de pediculoza  a fost vorba despre femei gravide. Cele mai multe din acestea –  satence revenite acasa de la muncile din strainatate si ajunse la medic, pentru a fi luate la evidenta.

In alte 25 de cazuri,  paduchii au fost gasiti pe capetele copiilor, in majoritate –  elevi in scolile din localitatile satesti ale raionului. Conform datelor statistice, doar 3 cazuri de pediculoza au fost inregistrate in acest an in orasul Orhei.

In acelasi timp,   in farmaciile din oras remediile andi-paduchi sunt o marfa destul de intrebata. Ceea ce inseamna ca persoanele infestate   incearca sa le vina de hac parazitilor, fara a-si afisa necazul  pe la medici.

Intr-o farmacie, care nici nu se afla in centrul Orheiului, ci mai  la periferia orasului,  de la inceputul anului scolar, zilnic intra   macar  o persoana care se intereseaza  de preparate contra  pediculozei.

Dupa cum a mai relatat farmacista pentru Radio Orhei,   interesul pentru sapunurile, sampoanele, spay-urile, etc. care omoara paduchii de cap si larvele acestora  are un caracter sezonier si creste, mai ales,  vara si toamna.

Mai multe – in rubrica „Diapazon”, la Radio Orhei.

 

 

 

 

      


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/paduchi-tranzitati-peste-hotare-pe-capetele-gravidelor-revenite-acasa/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19