Select your Top Menu from wp menus

Pacificatorul rus care e bănuit de omorul unui tânar moldovean la începutul acestui ani e dat în urmărire internaţională

Familia Pisari din Pârâta, Dubăsari, fiul cărora a fost împuşcat de către un militar rus la 1 ianuarie 2012 pe podul de lângă sat, nu are încă nicio claritate privind ancheta, scrie Ziarul de Gardă. Dosarul penal intentat de Procuratura Generală pe cazul acestui omor este pe linie moartă, iar militarul rus bănuit de omor nu este de găsit.
Autorităţile R. Moldova l-au anunţat în urmărire internaţională pe Veaceslav Cojuhari, chiar dacă surse oficiale ruseşti au declarat că el a fost transferat la o unitate militară din Breansk, unde îşi continuă serviciul militar prin contract. Momentan, autorităţile ruse susţin că acesta ar fi anchetat pentru omor din imprudenţă, însă familia Pisari nu este recunoscută drept parte vătămată.
Surse din Procuratura Generală ne-au informat că dosarul a fost deocamdată suspendat, până la apariţia materialelor oportune: interogarea bănuitului şi expertiza balistică a armei, ambele momente depinzând de decizia Federaţiei Ruse.
sursa: zdg.md