Select your Top Menu from wp menus

OSCE regretă că marfarele intre Chişinău si Tiraspol nu circulă

Reîntregirea Republicii Moldova rămâne prioritară pe agenda OSCE, a declarat ambasadoarea Jennifer Brush, noua  şefa a  Misiunii OSCE la Chişinău, scrie Europa Libera. Ea însă regretă că acordul dintre Chişinău şi Tiraspol privind reluarea circulaţiei marfarelor prin regiunea transnistreană nu este pus în aplicare.
​​Jennifer Brush: „Sunt dezamăgită că de la semnarea documentului doar un singur tren a circulat spre Râbniţa. Desigur, nu ne dorim ca înţelegerile noastre să rezulte cu o tranzacţie simbolică, iar apoi să vedem că nimic nu se întâmplă. De fapt, există mai multe probleme tehnice, personal am fost la Tiraspol de trei ori săptămâna trecută şi încercăm să discutăm cu părţile implicate pentru a reuşi să reluăm circulaţia acestor trenuri. Noi suntem convinşi că trenurile vor circula din nou, avem promisiuni din partea  părţilor implicate.”

Organizaţia pentru Securitate şi Cooperare în Europa participă în calitate de mediator la procesul de negocieri în formatul 5+2. OSCE are o marjă limitată de luare a deciziilor, deoarece acestea sunt adoptate prin consens.

sursa: europalibera.org


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/osce-regreta-ca-marfarele-intre-chisinau-si-tiraspol-nu-circula/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19