Select your Top Menu from wp menus

OSCAR 2012. „The Artist”, cel mai bun film. VIDEO

Filmul „The Artist” de Michel Hazanavicius a câştigat premiul Oscar pentru cel mai bun film, duminică, la cea de-a 84-a gală de decernare a acestor distincţii, ce a avut loc la Los Angeles.

Pelicula, turnată în alb negru, spune povestea unui actor din epoca filmului mut, George Valentin (Jean Dujardin), îngrijorat că va fi dat uitării odată cu apariţia filmelor cu sonor şi care se îndrăgosteşte de tânăra dansatoare pe cale de afirmare Peppy Miller (Bérénice Bejo), informează Mediafax.

O coproducţie Franţa/ Belgia, „The Artist” aduce un omagiu filmelor mute hollywoodiene.

Alături de „The Artist”, au mai fost nominalizate la Oscarul pentru cel mai bun film peliculele „The Tree of Life”, „Hugo”, „Moneyball”, „The Descendants”, „Midnight in Paris”, „The Help”, „War Horse” şi „Extremely Loud and Incredebly Close”.

Cea de-a 84-a gală a premiilor Oscar a avut loc duminică seară, la Hollywood & Highland Center din Los Angeles (fostul Kodak Theatre).

Sezonul marilor premii cinematografice, încheiat cu decernarea Oscarurilor, a fost dominat de „The Artist”, care a primit, printre altele, un premiu pentru interpretare la Festivalul de la Cannes din 2011 (Jean Dujardin), trei Globuri de Aur, şapte BAFTA, un Goya, numeroase trofee decernate de asociaţiile de profesionişti din domeniu, dar şi şase premii César.

Anul trecut, Oscarul pentru cel mai bun film a revenit filmului britanic „Discursul regelui/ The King’s Speech”.

 


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/oscar-2012-the-artist-cel-mai-bun-film-video/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19