Select your Top Menu from wp menus

Orheiul, în aşteptarea TRANSPORTULUI gratuit VIDEO

De astăzi, pe străzile oraşului nostru urmau să înceapă să circule microbuzele şi autobuzele noi ale Întreprinderii Municipale „Transport Orhei.” Acest termen, 15 martie 2016, a fost enunţat de primarul Ilan Shor în cuvântarea pe care a rostit-o cu 3 luni în urmă, în cadrul evenimentului de prezentare a noului transport public urban.

Un alt termen – luna aprilie 2016,  stă înscris în comunicatul de presă pe care Primăria Orhei l-a emis ulterior pe marginea aceluiaşi eveniment de prezentare. În comunicat se mai menţiona că din momentul ieşirii transportului nou pe rutele urbane, toţi orășenii vor putea călători gratuit de 2 ori pe zi, iar acei din ei  care deţin carduri sociale – permanent. 

În cadrul prezentării, care a avut loc pe 17 decembrie 2015  în sala festivă a Primăriei Orhei,   a fost anunţat despre  semnarea contractelor pentru procurarea a 19 microbuze de producție sud-coreeană marca Hyundai și 12 autobuze de la producătorul belarus МАZ.

Promisiunea introducerii rapide a călătoriilor gratuite cu transportul public urban a fost unul din punctele centrale în programul electoral al omului de afaceri Ilan Shor care în vara anului trecut a obţinut fotoliul de primar al oraşului Orhei.