Select your Top Menu from wp menus

Orheiul frutnaş la nuntaşi

Raionul Orhei este lider printre raioane in ce prveste numarul casatoriilor inregistrate in anul 2014 , implicit – a nunţilor jucate. In pofida depopularii republicii si tendintelor demografice nefaste, la Orhei doritori de a-si oficializa relatia prin casatorie se mai si inmultesc.
In anul trecut, fata de 2013, au fost cu peste 10% mai mai multe cupluri care si-au inregistrat statutul familial cu ajutorul ofiterului starii civile. Astfel, numarul familiilor nou create a trecut de 1000. Mai exact, la Orhei au fost inregistrate 1052 de căsătorii.
In acelasi timp, divorturile in 2014 au batut in retragere. S-au destramat 316 de mariaje, ceea ce inseamna o micsorare a numarului divorturilor cu 70, fata de anul precedent.
Portivit datelor BNS, si în raioanele din fostul judeţ Orhei – Teleneşti, Rezina şi Şoldăneşti s-au manifestat aceleaşi tendinţe de scădere a divorţurilor şi creştere a numărului de mariaje. Anul trecut, în aceste raioane au fost oficiate 525, 340 şi 254 de căsătorii, respectiv.