Select your Top Menu from wp menus

Orheiul figureaza in afacerea ilegala si toxica cu mercurul

 Afacerea cu o cantitate enorma de mercur alb, scos in vanzare de 2 moldoveni,  nu a ocolit orasul Orhei, dupa cum rezulta din ancheta desfasurata de procurori.

Oamenii legii au anuntat in cadrul unei conferinte de presa  ca au finalizat  urmărirea penală în afacerea de vanzare a peste 20 kg de mercur,   de catre  doi moldoveni. Pana a ajunge la Chisinau din nordul republicii, o mostra de marfa toxica a fost transmisa catre cumparator, in or.Orhei.

 Potrivit procurorilor, cu 25 de ani in urma,  unul dintre învinuiţi, cadre lucra in calitate de sofer pe rute internationale, a adus din Rusia mercur în formă lichidă, pe care îl păstra ilegal la domiciliul său din raionul Glodeni.

Toamna curenta, glodeneanul cu un amic de-al sau au hotărât să vândă mercurul. Cei doi au venit la Orhei  şi de aici au  transmis catre client,   în calitate de mostră,  o fiolă cu cca 36  grame 36 de mercur.

In luna octombrie , invinuitii au transportat  mercurul, in capitala republicii. Pe 27 octombrie curent, pe teritoriul unitatii comerciale „Metro-1” din Capitală, complicii s-au întâlnit cu “cumpărătorul”.

În timpul transmiterii a două butelii cu volumul de aproximativ 800 ml. în care se afla  „mercur metalic” cu masa totală de peste 20 de  kg, “comercianţii” au fost reţinuţi în flagrant delict.

In cadrul conferintei de presa desfasurata de Procurata Generala miercuri, 14 decembtie a fost mentionat ca ei 2  vanzatori  si-au re cunoscut vina si au fost amendati im marime de 12 mii de lei. De notat ca cei doi cereau pentru mercurul metalic pe care vroiau sa-l vanda  110 mii euro.

 

 


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/orheiul-figureaza-in-afacerea-ilegala-si-toxica-cu-mercurul/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19