Select your Top Menu from wp menus

Orheiul, acum 1 AN: 8 august-14 august 2015

Cu un an in urma, aproape de mijlocul lunii  august 2015,  a devenit cunoscut faptul ca un copil de doar 2 luni din cartierul Slobozia Doamnei a murit din cauza intoxicarii cu nitrati. O concentratie a nitratilor, mult peste norma admisibila, a fost stabilita in apa din fantana de pe strada Fedico, care era  utilizata pentru alimentatia artificiala a copilului.
Tragic: Copil de 2 luni din Orhei a murit intoxicat cu nitraţi

Pe traseul Chisinau-Soroca, in preajma satului Ciocalteni , a avut loc un accident tragic, care s-a soldat cu doua victime. In ziua de 8 august, in rezultatul tamponarii unui autoturism din Teleneşti, şi a unui autobuz din Orhei, o persoana a decedat, iar alta a fost internata la spital.
Accident tragic lângă Ciocîlteni, Orhei. Un tânăr a decedat, iar altul a ajuns la spital

In aceeasi perioada a lunii august trecut,  informam despre faptul ca in anul 2014 cea mai mare suma din Fondul de Rezerva a statului, in marime de 2,5 milioane lei, a fost alocata pentru lichidarea consecinţelor deflagraţiei care s-a produs la sfarsitul anului 2014 in orasul Orhei, în blocul de locuit de pe strada Tamara Ciobanu.
Cei mai mulţi bani din Fondul de Rezervă pentru lichidarea unei situaţii excepţionale au mers anul trecut la Orhei

Ministerul Justiţiei a înregistrat Asociaţia Obştească „Pentru Orhei”, preşedinte al Asociaţiei devenind Maria Albot, care lucra la compania „Dufremol” a omului de afaceri Ilan Shor, si care mai detinea functia de vicepreşedinte al Fundatiei Miron Shor.
Asociaţia Obştească „Pentru Orhei” cu acte în regulă şi om de la „Dufremol” în frunte

Fostul primar de Orhei, Ion Stratulat a devenit viceministri in Guvernul Strelet. Stratulat, a fost reconfirmat în funcţia de viceministru la Ministerul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor, dupa ce a renuntat la functia de consilier raional din partea PDM la Orhei.
Fostul primar de Orhei şi fostul vicepreşedinte al Milsami Orhei în funcţii de viceminiştri

Din cauza incompatibilitatii functiilor, primarul Ilan Shor si viceprimarul Igor Grigoriev  au renuntat la mandatele de consilieri orasenesti, locurile vacante fiind ocupate de alti doi consilier Ravnopravie –  Tamara Plămădeală şi Boris Dariev. La mandatele de consilier orasenesc au renuntat atunci  si doi liberali – Roman Boţan şi Sergiu Miron, care au optat pentru functiile de vicepresedinti ai raionului, iar in locul lor in CO Orhei au venit Alexandru Miron şi Ion Codrean.
Ilan Şor, Igor Grigoriev, Roman Boţan şi Sergiu Miron – fără mandate de consilier


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/orheiul-acum-1-an-8-august-14-august-2015/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19