Select your Top Menu from wp menus

Orheiul, acum 1 AN: 21 iulie-31 iulie 2015

Cu un an in urma, spre sfarsitul lunii iulie,  consilierii locali  nou alesi  in scrutinul din 14 iunie 2015, se intruneau atat in sedinte de costituire, cat si in sedinte ordinare si  extraordinare.
Consiliul raional (CR)Orhei s-a întrunit la 24 iulie  în prima sa şedinţă ordinară de după alegerile locale.
Prima şedinţă ordinară a CR Orhei nou ales. Află cum a decurs
De la prima sedinta ordinara a CR Orhei  au absentat consilierii PLDM, iar liberal-democratul  Ion Frunze a dat citire unei declaraţii semnata de catre colegii sai, in care se afirma că procedura alegeriii preşedintelui şi vicepreşedinţilor raionului Orhei  a fost ilegală şi că astfel puterea în raion a fost uzurpată.
Fracţiunea PLDM din CR Orhei declară că în raionul Orhei puterea a fost uzurpată
La 30 iulie anul trecut, CR Orhei s-a intrunit intr-o  sedinta extraordinara, in cadrul careia a respins  contestarea consilierilor PLDM privind legalitatea alegerii preşedintelui şi vicepreşedinţilor raionului Orhei.
Contestarea PLDM privind legalitatea alegerii conducerii raionului Orhei, respinsă VIDEO
In sedinta extraordinara de la sfarsitul lunii iunie trecut, consilierii raionali au aprobat si decizia  cu solicitarea adresata Curtii de Conturi privind efectuarea  unui audit riguros si extins  asupra activitatii fostei conduceri a raionului Orhei.
Curtea de Conturi vine la CR Orhei. Află ce solicitări are partea auditată
Printre alte decizii aprobate de CR Orhei la sfarsitul lunii iulie trecut s-au numarat cele cu privire la reducerea indemnizatiei de participare a consilierilor raionali la sedintele in plen pana la 270 lei; scoaterea a 2 automobile ‘Volga’ la licitatie; alocarea a 250 mii lei penru acordarea ajutoarelor materiale.

 Consilierii raionali şi-au redus îndemnizaţia. Unii califică decizia drept populistă VIDEO
Automobilele CR Orhei pleacă la licitaţie VIDEO
CR Orhei a alocat 250 mii lei deja cheltuiţi. Se spune că ultima dată VIDEO
Tot spre sfarsitul lunii iulie trecut primarul de Orhei, Ilan Shor, a fost din nou audiat de procurorii anticoruptie în dosarul devalizării Băncii de Economii.
Primarul de Orhei din nou audiat de procurorii anticorupţie
In cadrul uneia din cele  doua sedinte ale  CO Orhei care au avut loc in ultimele zile ale lui iulie 2015, primarul Ilan Shor le-a vorbit consilierilor despre ce a facut in prima luna de exercitare a functiei de primar.  Acelasi continut l-a avut  evoluarea lui Shor la un post TV din Chisinau, unde primarul a promis ca va prezenta permanent rapoarte de activitate  si a descris ce va realiza pana la sfarsitul anului 2015.

Viaţă de basm pentru orheieni: apă de două ori mai ieftină şi pâine de 2 lei. Vezi şi alte promisiuni ale primarului Ilan Shor VIDEO
Află, ce schimbări majore se aşteaptă la Orhei. Primarul, Ilan ŞOR a dat raportul

Tot la sfarsitul lunii iulie trecut, consilierii Ravnopravie au decis sa il suspende din functia de director al Regiei Apa Canal Orhei pe Mihail Chiperi, sa il numeasca  director interimar pe Victor Pertu  si sa efectueze la aceasta intreprindere un audit.

Directorul SA Regia Apa Canal Orhei, Mihail Chiperi, a fost suspendat din funcţie
Ultima decada a lunii iulie trecut a fost marcata de evolutia echipa Milsami Orhei inChampions League.
Pe terenul complexului sportiv din Orhei, Milsami a reuşit să învingă adversarul, Ludogorets Bulgaria, intr-un meci retur, cu scorul de  2-1.

Milsami Orhei a învins în 10 oameni. Scor final 2-1
Milsami Orhei va primi peste 1,2 MILIOANE de euro după victoria de ieri
Peste o saptamana dupa victoria asupra Ludogorets, Milsami a cedat în turul etapei a treia preliminare din Liga Campionilor.cu 0 la 2  in meciul impotriva echipei albaneze Skenderbeu
Milsami Orhei a pierdut cu 0-2 în faţa Skenderbeu
La cateva zile pana la sfarsitul lunii iulie 2015 in raionul Orhei s-a incheiat un important eveniment cultural – prima editie a Tabăra Internaţională de Creaţie „Cucuteni 2015”, care s-a desfasurat in perioada 13-25 iulie la Ivancea.
La Ivancea, Orhei s-a desfăşurat Tabăra Internaţională de Creaţie „Cucuteni 2015”


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/orheiul-acum-1-an-21-iunie-31-iulie-2015/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19