Select your Top Menu from wp menus

Orheiul, acum 1 AN: 1 septembrie – 10 septembrie 2015

Anul trecut, in perioada 1-10 septembrie 2015, informam despre startul anului de studii  precedent  in cele 52 de scoli din raionul Orhei si despre faptul ca dupa alegerile locale au ramas si lucruri bune, deoarece 160 de alculatoare utilizate in campania electorala au fost transmise scolilor din raion.
Primul clopoţel a sunat astăzi în cele 52 de şcoli din Orhei FOTO/VIDEO
ALEGERILE locale au lăsat şi o urmă bună: CALCULATOARE în şcolile de la Orhei

La 3 septembrie anul trecut, Curtea Constitutionala l-a confirmat in functia de deputat pe vicepresedintele raionului Orhei, Roman Boţan, pentru un loc devenit vacant in fractiunea liberala din Parlamentul republicii. Dupa cateva zile, Guvernul l-a numit in functia de şef al Oficiului Teritorial al Cancelariei de Stat din Orhei pe liberalul Victor Verega.
Vicepreşedintele raionului Orhei a devenit deputat cu acte în regulă
Guvernul are un nou reprezentant la Orhei

Ziua de 6 septembrie a anului trecut a fost una aglomerata la Orhei, indeplinindu-se initiativa  conducatorilor orasului si raionului despre organizarea unui iarmaroc de toamna, care a fost anuntat ca actiune ce va deveni traditionala la fiecare inceput de toamna. Dupa iarmaroc, la stadionul din Orhei s-a desfasurat si un concert sustinut de renumiti interpreti din Italia si Rusia. Au lipsit, insa,  Loredana Groza si Pavel Stratan. Acestia nu au dorit sa cante in timp ce  in  Piata Marii Adunari Nationale se organiza un protest masiv. Din acelaşi motiv, şi alţi  artişti din Moldova si Romania, inclusiv orheianul Pasha Parfeni,  au refuzat sa cante la  concertul organizat im aceeasi zi de Moldtelecom la Chisinau.
LUMI PARALELE. Chişinău, PMAN: protest şi cântece patriotice. Orhei, Stadion: cântece ruse şi italiene. FOTO
Oameni din Orhei pe scenă şi printre zecile de mii de protestatari în PMAN FOTO

In prima decada a lunii septembrie 2015,  in urma difuzarii pe internet a  unor imagini video  despre abuzarea  copiilor de la casa-internat pentru băieți cu dizabilități din Orhei si efectuarii unei investigatii ministeriale, a fost demisa din functie directoarea acestei institutii, iar  Procuratura s-a autosesizat pe marginea situatiei de la Casa-internat din Orhei.
Directoarea casei-internat pentru băieți din Orhei a fost demisă
Procuratura s-a autosesizat în cazul copiilor maltrataţi din Internatul de la Orhei


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/orheiul-acum-1-an-1-septembrie-10-septembrie-2015/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19