Select your Top Menu from wp menus

Orheiul a revenit de la 4 la 3 viceprimari. Nume noi și vechi

Consiliul Municipal Orhei s-a întrunit spre  seara zilei de marți, 19 noiembrie, în ședință extraordinară. Consilierii au avut de examinat câteva chestiuni, printre care privind componența comisiilor consultative de specialitate, demiterea și numirea viceprimarilor și o chestiune de ordin bugetar.

În cadrul ședinței, primarul Pavel Verejanu a propus încetarea mandatului de viceprimar pentru Marina Cravcenco, care ieri a fost aleasă în funcția de vicepreședintă a raionului Orhei, si a mandatelor Cristinei Cojocaru, lui Valerian Cristea și Dianei Memeț. Ulterior, a fost propusă crearea a 3 funcții de viceprimar: pentru economie, buget și finanțe; construcții și infrastructură; și pentru domeniul social.

În calitate de vieprimar responsabilă pentru economie, buget si finanțe a fost propusă și votată candidatura Anastasiei Țurcanu, anterior contabil-șef la Primărie, iar în perioada campaniei electorale locale – secretar al Consilului electoral municipal. În funcțiile ocupate anterior de viceprimar pentru construcții și infrastructură și cea pentru domeniul social au revenit Cristina Cojocari și Valerian Cristea, respectiv.