Select your Top Menu from wp menus

Orhei. FOTO/VIDEO Scandal uriaş in jurul unui teren de pământ!

 Este vorba despre un lot de pamant  din centrul orasului Orhei.  Lucrarile de constructie pe  terenul, situat intre stadion si blocurile locative de pe strada M.Sadoveanu, au starnit nemultumirea locatarilor. Acestia  acuza autoritatile  de interese obscure si  ameninta cu proteste.

Reprezentantii Asociatiei proprietarilor de locuinte au cerut edililor orasenesti sa stopeze constructia unei case particulare  pe terenul in cauza.  Oamenii au venit la sedinta de astazi a Consiliului orasenesc  Orhei, aratandu-se  revoltati de faptul ca lotul de pamant,  pe care ei  vroiau sa infiinteze un spatiu verde si  un teren de joaca pentru copii, a fost vandut. Acestia au acuzat Consiliul, dar si pe primarul orasului de interese obscure si ilegalitati.

Protestatarii au fost sustinuti si de cativa consilieri. Roman Botan a amintit ca acest teren a fost  atribuit  nu demult   prin favorizarea unei cereri care dateaza din octombrie anul trecut  si cu neglijarea a  cca 300 de  cereri pentru teren de casa adunate  pe parcursul  a aproape 10 ani.  In termen-record beneficiarul terenului obtinut gratuit l-a si vandut unei alte persoane.

Primarul orasului, Vitalie Colun, a anuntat ca  din cauza terenului  ar fi fost amenintat telefonic de catre persoane necunoscute  si a declarat ca Asociatia proprietarilor de locuinte poate  sa-si inainteze pretentiile in instanta de judecata  .

S-a  convenit, totusi,   ca primarul si  presedintii comisiilor de specialitate ale  Consiliului orasenesc se vor aduna suplimentar pentru a discuta despre acest caz.

Mai multe  – in materialul audio care va fi difuzat la Radio Orhei astazi,   dupa ora 18 , si in reluare – in  dimineata zilei de maine, 1 iunie. 

  • DCIM100MEDIA
  • DCIM100MEDIA
  • DCIM100MEDIA
  • DCIM100MEDIA
  • DCIM100MEDIA