Select your Top Menu from wp menus

Orhei, Podgoreni, Biești – localităţile de unde au fost depuse primele contestaţii, în vederea alegerilor locale din 20 octombrie

Perioada înregistrării candidaţilor la funcţiile de primar şi de consilier local pentru alegerile din 20 octombrie, nu a fost lipsită de contestaţii şi sesizări. Instanţa de judecată s-a pronunţat deja pe unul dintre aceste cazuri, care este legat de neînregistrarea unui candidat la funcţia de primar al municipiului Orhei.

Judecătoria Orhei (sediul Telenesti) nu a admis cererea lui Dumitru Suhoborcenco care a solicitat instanţei să oblige CECE mun.Orhei 25/1 să îl înregistreze în calitate de candidat la funcţia de primar de Orhei. Instanţa a declarat că cererea este inadmisibilă din cauza că documentul conţine neajunsuri pe care reclamantul nu le-a înlăturat în termenul ce i-a fost acordat în acest scop. Potrivit încheierii, Suhoborcenco a rămas în drept de a se adresa repetat în judecată cu aceeaşi acţiune împotriva organului electoral municipal.
Înregistrarea contestatarului în calitate de candidat la funcţia de primar al Orheiului a fost refuzată de CECE municipala pe motiv că acesta ar fi prezentat acte care nu ar fi fost confirmate de către partidul “Voinţa Poporului”, din partea căruia Dumitru Suhoborcenco şi-a anunţat participarea la alegerile locale din 20 octombrie.

Din seria primelor contestaţii şi sesizări fac parte şi cele care se referă la pregătirea alegerilor în comuna Biești și satul Podgoreni. În cel dintâi caz, a fost cerută anularea hotărârii Consiliului electoral de la Biesti, care a refuzat să îl înregistreze pe Ion Macrinici în calitate de candidat independent la funcţia de primar. CECER nr.25 a respins contestaţia lui Macrnici, considerând că plângerea acestuia pe decalajul care ar fi fost admis la calcularea semnăturilor din lista susţinătorilor depusă de el la consiliul electoral comunal, nu este întemeiată.

În cazul sesizării de la Podgoreni s-a solicitat sancţionarea candidatei PSRM la şefia localităţii, Alexandra Bernevec. În conţinutul documentului se arată că Bernevec, care este primar al satului și care candidează pentru un nou mandat, nu ar fi fost suspendată din funcţie, continuând să folosească resursele administrative – biroul, maşina de serviciu, ș.a. Sesizarea de la Podgoreni a fost semnată de două persoane, una dintre care este Ludmila Bubuoc, candidata la funcţia de primar din partea Blocului “ACUM”. Drept răspuns, organul electoral raional – CECER nr.25 Orhei a remis sesizarea la Podgoreni, motivând prin faptul că examinarea unor astfel de încălcări ale legislaţiei ține de competența organului electoral local.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/orhei-podgoreni-biesti-localitatile-de-unde-au-fost-depuse-primele-contestatii-in-vederea-alegerilor-locale-din-20-octombrie/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19