Select your Top Menu from wp menus

Orhei. Peste o mie de donatori de sange, timp de 5 luni

1043 de persoane au donat sange la sectia de transfuzie a sangelui a spitalului raional  Orhei, in primele 5 luni ale anului curent. Majoritatea donatorilor au fost  din raionul Orhei. Totodata, a  fost colectat sange si de la locuitori ai raioanelor Telenesti, Rezina si  Soldanesti.

Potrivit sefului sectiei de transfuzie a sangelui , Alexandr Starâş, peste 80%  din cei care au venit de la inceputul anului  sa doneze sange, au facut-o pentru rudele sau prietenii care au nevoie de transfuzie. Mult mai putini oameni au venit sa ofere sange fara a avea un destinatar concret.

In grupul donatorilor-voluntari permanenti prevaleaza locuitorii satelor. Acestia se prezinta , de regula,  o data sau de doua ori pe an si doneaza cate 350-450 de grame de sange.

Alexandr Starâş a mai mentionat  ca Ziua Mondiala a Donatorului de Sange, care este marcata anual pe data de 14 iunie, urmareste anume scopul completarii randurilor donatorilor-benevoli si sensiibilizarea societatii la faptul ca astfel pot fi salvate vietile oamenilor care au nevoie de transfuzie de sange.

 


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/orhei-peste-o-mie-de-donatori-de-sange-timp-de-5-luni/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19