Select your Top Menu from wp menus

Orhei: O nouă EXPLOZIE controlată a unei BOMBE

În dimineaţa zilei de astăzi, la cariera Oziornaia din Orhei a fost detonată o bombă de pe timpul celui de-Al Doilea Război Mondial. Bomba a fost transportată încoace din oraş, din curtea unei gospodarii individuale,unde a fost găsită întâmplător.
Alertă din cauza bombei s-a dat în amiaza zilei de vineri, 27 noiembrie, când în timpul săpării unui sunt de canalizare pe strada Chişinăului din Orhei, a fost dezgolit un obiect metalic.
Ulterior s-a stabilit că acesata este o bombă cu greautatea de 50 de kilograme rămasă în pământ de pe timpul celui de-Al Doilea Război Mondial. Bomba a fost luată sub supraveghere, iar în această dimineaţă la Orhei au ajuns geniştii care au ridicat muniţia şi au transportat-o, pentru detonare, la cariera Oziornaia.
În timpul lucrărilor din curtea cu pricina, familia din curtea unde se afla bomba şi două familii din casele vecine, au fost evacuate.
Şeful adjunct al DSE Orhei, Viorel Patras, care a relatat pentru Radio Orhei despre acest caz, a precizat că aceasta este deja a noua muniţie de război depistata în raionul Orhei de la începutul anului curent.
Menţionăm că de la ultima descoperire de acest fel nu au trecut nici trei săptămâni. Pe 10 noiembrie, în carierea Slobozia Doamnei a fost găsită o bombă de avion de avion din războiul mondial de la mijlocul secolului trecut, care cântărea 250 de kilograme.
vezi si: Încă o BOMBĂ de avion, DEPISTATĂ într-o carieră din Slobozia Doamnei, Orhei


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/orhei-o-noua-explozie-controlata-a-unei-bombe/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19