Select your Top Menu from wp menus

Orhei. Bătălie pentru pământ: preţul a crescut de 30 de ori! FOTO/VIDEO

Un teren de pamant din orasul Orhei a fost vandut cu peste 30  de ori mai scump fata de  pretul initial. Timp de doar cateva minute pretul a urcat de la 9.400 de lei pana la 305.500 lei. S-a intamplat in  cadrul licitatiei funciare ‘cu strigare’ care s-a desfasurat luni, 9 aprilie, in incinta primariei Orhei.

Pentru lotul cu nr.3 , un teren mic  (S  0,0071 ha),  situat in centrul orasului,  pe strada Miron Costin 2’b’,  s-au confruntat  doi cumparatori. A castigat concurentul care a fost de acord sa plateasca de  32,5 ori mai mult in raport cu  pretul initial, adica  peste 300 de mii de lei.

Aceasta suma a stabilit un record absolut al licitatiei, chiar daca preturile initiale si suprafetele altor terenuri erau mai mari. Astfel, un teren cu S de 0,1080 ha , de pe str. Chisinaului, sc os la la vanzare cu 144000 lei,  a fost  cumparat cu  216.000 lei sau de 1,5 ori mai scump.

In total,  la licitatie au fost expuse 10 loturi , noua dintre acestea destinate constructiei si unul – agriculturii.

Prima licitatie organizata   de actuala administratie  a orasului  s-a desfasurat,  in general,   fara divergente.  Cu exceptia unui teren de pamant de pe strada C. Stamati (lot nr2). Organizatorii au fost nevoiti sa amane licitarea acestuia spre finalul sedintei din cauza dezacordului unui  cumparator  cu  suma de vanzare mai mare, anuntata la inceputul targului, comparativ  cu pretul initial de expunere al acestui  lot.

La licitatie  au participat 16 cumparatori. Pentru  cateva  loturi au concurat  cate doi  cumparatori. Altele, insa,  nu au avut decat  un  singur pretendent.


 

 

 

 

 

 

Un  material audio  despre  licitatia funciara  de la acest inceput de saptamana va fi  difuzat la Radio Orhei marti, 10 aprilie.

 


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/orhei-lupta-pentru-pamant-pretul-a-crescut-de-30-de-ori/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19