Select your Top Menu from wp menus

Orhei. Inca o licitaţie de vanzare-cumparare a terenurilor din oraş

Primaria Orhei  va organiza inca o licitatie de vanzare cumparare a terenurilor de pamant din  perimetrul orasului.

Este vorba despre cinci  terenuri care sunt destinate constructiei. Trei din acestea   se afla in centrul orasului, iar doua – in cartierele periferice  Nistrreana si Nordic.  Terenurile din centru au cele mai mici suprafete de pamant –  0,0021 ha si 0,0024 ha. Cel mai mare este terenul de pe str. Negruzzi , Nordic – 02012 ha.

Expunerea la vanzare a fost aprobata de catre  Consiliul orasenesc, imediat dupa recunoasterea celor 5 terenuri drept proprietate publica. Decizia luata in cadrul sedintei din saptamana trecuta obliga primaria sa publice anuntul despre licitatie in Monitorul Oficial.

Aceasta va fi a doua licitatie de vanzare- cumparare organizata de primaria Orhei.    Prima a avut loc in luna aprilie, cand un mic teren de pamant de pe strada Miron Costin, din centrul orasului, a fost vandut cu 305 mii lei sau de 30 de ori mai scump fata de pretul  initial.

citeste: Bătălie pentru pământ: preţul a crescut de 30 de ori!

Amintim  ca in luna august trecut,   fostul,  dar si actualul presedinte al Comisiei buget si finante din cadrul Consiliului orasenesc, Valeriu Savin, declara ca dupa precedentii 4 ani de guvernare  locala,  orasul Orhei nu mai are are ce vinde si, drept urmare,  nu dispune de mijloace investitionale.  Motivul a fost invocat pentru luarea deciziei privind instituirea celei de-a treia functii  de vice-primar insarcinat cu  atragerea investitiilor.

citeste:  Orasul Orhei nu mai are ce vinde

 


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/orhei-inca-o-licitatie-de-vanzare-cumparare-a-terenurilor-pentru-constructie/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19