Select your Top Menu from wp menus

Orhei: În doar 9 luni din 2015, tuberculoza a OMORÂT de 2 ori mai mulţi OAMENI decât în întregul an 2014

În doar 9 luni ale anului curent, tuberculoza a omorât 12 oameni din raionul Orhei. Este deja un număr dublu de victime în raport cu întregul an 2014 când din aceeaşi cauză au decedat 6 bolnavi.
Datele despre decesele provocate de tuberculoza au fost anunţate în cadrul emisiunii “Să fiţi sănătoşi” de la postul nostru de radio, de către Mihai Melnic, medic epidemilog la Centrul de Sănătate Publică Orhei.

În perioada expirată a acestui an, din cauza tuberculozei au murit 12 persoane. Doar una din victime este din oraşul Orhei, în timp ce majoritatea sunt săteni. Mihai Melnic a precizat că la Dîşcova, Bolohani, Ivancea, Brăviceni, Curchi a avut loc câte un deces, iar la Selişte – tocmai două.Mihai Melnic, medic CSP Orhei

Potrivit sursei, majoritatea persoanelor răpuse de tuberculoza sunt bărbaţi cu vârste cuprinse între 33 şi 63 de ani care nu au avut un loc stabil de muncă.
În opinia specialistului, una din cauzele creşterii alarmante a mortalităţii prin tuberculoză în raionul Orhei constă în faptul că bolnavii nu respestă tratamentul pe care trebuie să îl urmeze la domiciliu. Există şi cazuri când tuberculoza este descoperită post-mortem, în timpul autopsiei.