Select your Top Menu from wp menus

Orhei: Economia şi Educaţia raionale au conducători noi/FOTO

La prima întrunire în plen din anul 2016 consilierii raionali au decis cine vor fi şefii a două Direcţii importante din cadrul Consiliului raional Orhei.

Decizia privind numirea şefului Direcţiei Economie şi Atragerea Ivestiţiilor  a fost aprobată datorită includerii acestei chestuni în mod suplimentar pe ordinea de zi. Câştigătoarea concursului desfăşurat anterior pentru această funcţie, Diana Croitor, a fost votată rapid de către majoritatea absolută a celor 33 de consilierilor prezenţi la şedinţă.

Pe de altă parte, aprobarea în funcţie a câştigătoarei concursului pentu şefia Direcţiei Generale Educaţie a fost la un pas de zădărnicire. În acest caz, dimpotrivă,  s-a  propus ca proiectul deciziei să fie exclus din ordinea de zi. Propunerea consilierului neafiliat Simion Cazacu nu a fost susţinută, dar  un alt neafiliat – Ion Frunze a insistat ca examinarea chestiunii să fie amânată. Acesta a declarat că rezultatele concursului sunt deja  atacate în judecată pe motiv că unii membri ai comisiei la momentul desfăşurării concursului nu mai erau consilieri raionali.

Consilierul PPEM, Valeriu Covaş, a replicat că  în judecată se examinează o mulţime de litigii care uneori se rezolv ani în şir. Acesta a stăruit ca proiectul numirii şefei DGE să fie supus votului. În rezultat,  candidatura Silviei Mustovici  a fost acceptată de către 21 de consilieri.

În timpul votării, soţul candidatei, consilierul Veaceslav Mustovici  a părăsit sala, iar colegul său de fracţiune consilierul  Covaş a comentat că acesta nu a participat nici la şedinţa comisiei de specialitate, pentu a nu fi invunuit că  influenţează votul.
Amintim că Silvia Mustovici a condus învăţământul raional din noiembrie trecut , îndeplinind interimatul după ce precursoarea ei, Eudochia Stefarta, a părăsit funcţia.

silvia mustovici diana croitor


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/orhei-economia-si-educatia-raionala-au-conducatori-noifoto/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19