Select your Top Menu from wp menus

Orhei: Două veacuri de la anexarea Basarabiei la Rusia. Comemorare FOTO

 200 de ani de la anexarea Basarabiei la Imperiul Rus au  fost consemnati astazi   la Orhei, printr-o manifestatie de comemorare.

Actiunea, la care au participat cateva zeci de manifestanti,  a inceput in amiaza zilei,   cu  un mars de doliu care a pornit de la catedrala Sfantul Dumitru, spre centrul orasului Orhei.

La incheierea marsului, in fata monumentului domnitorului Vasile Lupu s-a desfasurat  un miting, iar la  Biserica Ortodoxă Română „Sfântul Vasile de la Poiana Mărului” a fost oficiata o slujba religioasa.

Actiunile din aceasta zi au fost o expresie a protestului  fata de rapirea Basarabiei de catre Imperiul Rus, in anul 1812, dupa cum au declarat vorbitorii din cadrul mitingului.

Manifestatia de protest si comemorare  a fost organizata de  Consiliul teritorial Orhei al Unirii,  Filiala Orhei a  Forului Democrat al Romanilor din Republica Modova, Asociatia oamenilor de stiinta, cultura si arta, Uniunea condeierilor orheieni, Asociatia Tiras-Tighina a veteranilor razboiului de pe Nistru,  Partidul National Liberal, Liga National -Crestina a Tineretului din Moldova, Partidul National Roman si altii.

 


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/orhei-doua-veacuri-de-la-anexarea-basarabiei-la-rusia-comemorare/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19