Select your Top Menu from wp menus

Orhei: Descoperire matinală si periculoasă: grenadă F-1

In aceasta dimineata, in jurul orei 8 si 20 de minute,  nu departe de satul Paharniceni a fost gasit un obiect explozibil de pe timpul celui de-al Doilea razboi mondial.

Descoperirea periculoasa a fost facuta pe drumul ce duce spre cariera “Oziornoie”. Potrivit Directiei situatii exceptionale Orhei, cetateanul care a gasit o grenada antiinfanterie F-1 a informat fara intarziere organele competente. Astfel,   grenada a fost luata rapid  sub paza de catre colaboratorii de politie. Pentru dezamorsarea explozibilului, la fata locului a fost chemata echipa de genisti.

Acesta este deja al doisprezecelea caz de depistare a munitiilor neexplodate pe teritoriul raionului Orhei, de la inceputul anului current. In majoritatea cazurilor au fost decoperite bombe – aruncatoare de mina. Una din cele mai mari capturi  – 50 de obuze din perioada razboiului care s-a incheiat cu aproape 7o de ani in urma,  a fost gasita cu o luna in urma in satul Cucuruzenii de Jos.

 


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/orhei-descoperire-matinala-si-periculoasa-o-grenada-f-1/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19