Select your Top Menu from wp menus

Orhei: Degrabă vom şti ce mirosim…

Pana la sfarsitul saptamanii viitoare vom afla de unde provine mirosul neplacut din orasul Orhei.

Promisiunea a fost facuta de primarul orasului, Vitalie Colun, vineri, 22 iunie,  in cadrul sedintei extraordinare a Consiliului orasenesc. Aceasta,  drept raspuns la solicitarea de informatie venita pe final de sedinta, la compartimentul “Diverse”, din partea  consilierului Gherghe Globu.

citeste: Oraşul Orhei după ploaie: miasme grele, in loc de ozon

CSP Orhei: Miasmele din oraş ar putea fi de “origine animalieră”

Primarul Vitalie Colun a declarat ca o comisie constituita din reprezentanti ai APL, Inspectiei Ecologice, Centrului de Sanatate Publica , Inspectiei Veterinare   si  Comisariatului de Politie vor stabili originea mirosului intepator din oras.

Potrivit lui Colun, comisia are in vedere cateva ipoteze de provenienta a emanatiilor urate:  Intreprinderea  Moldsuinhibrid din cartierul Nistreana, Intreprinderea de crestere a porcilor din satul  Paharniceni , platourile de acumulare a apelor reziduale  de la  statiile de epurare din Orhei  si Fabrica avicola din Step Soci-Budai.

Primarul a mai spus ca pentru identificarea originii mirosului a fost solicitat ajutorul Ministerelor Sanatatii si al Mediului. Dat fiind ca laboratorul Centrului de Sanatate Publica Orhei nu dispune de echipament care ar putea stabili componenta chimica a aerului.

De mentionat  ca  problema mirosului greu din orasul Orhei a fost abordata si la la sfarsitul lunii mai, la sedinta  precedenta a Consiliului orasenesc. Atunci, consilierul Vladislav Sevcenco a declarat ca de vina este gunoistea din cartierul Lupoaica, iar primaria trece acest lucru sub tacere.

 


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/orhei-degraba-vom-sti-ce-mirosim/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19