Select your Top Menu from wp menus

Orhei: De pe străzile deteriorate, ploaia mână apa şi noroiul în curţile oamenilor. Primăria susține că a făcut și face tot ce îi stă în puteri

Ploaia de la începutul săptămânii curente a adus noi valuri de apă şi noroi pe unele străzi din cartierul Slobozia Doamnei şi a stârnit un nou val de indignare printre cei care trăiesc aici. Oamenii se plâng ca după precipitaţiile mai abundente gropile şi şanţurile de pe străzile Codru Călăraşi, Dragoş Vodă devin tot mai adânci, în ogrăzi şi grădini ajunge tot mai multă murdărie, iar fundaţiile gardurilor şi caselor sunt puse într-un pericol tot mai mare.

Străzile respective se află pe o pantă, aşa încât şuvoaiele de apă curg cu putere la vale, spălând  tot pietrişul şi molozul care,  după cum spun oamenii , a fost aşternut pe drum fără nicio  noimă încă de administrația precedentă. Pretenții există și față de actuala conducere  a orașului, la care ei s-au  adresat încă acum 2 ani  cu o plângere colectivă. Li s-ar fi  promis că în a doua jumătate a anului  trecut, 2016,  vor fi realizate lucrări de reparație, ceea ce nu s-a făcut însă nici până în prezent.

  • drumuri slobozia 2
  • drumuri slobozia 4
  • drumuri slobozia 3

 

Viceprimara Orheiului, Reghina Apostolova,  recunoaşte că  pentru autoritățile municipale nu constituie o noutate situația deplorabilă a unor străzi din cartierul Slobozia Doamnei, dar susţine că locuitorii de pe 46 de străzi  s-au plâns fie la ea, fie la ŞCL Orhei din aceeaşi cauză. Aceste probleme este imposibil de rezovat imediat, însă lucrările se efectueza permanent şi în conformitate cu priorităţile stabilite. Astfel, spune demnitara, dacă în precedenţii 2 ani au fost în prim plan  cartierele Lupoaica şi Slobozia Doamnei, apoi în anul curent s-a hotărât că e necesar de efectuat reparaţii în centrul oraşului, unde e o circulaţie mai mare.

În ce privește străzile  Codru, Călăraşi, Dragoş Vodă, acestea nu vor putea fi reparate mai devreme decât la  anul viitor. Ca soluţie provizorie,  în timpul apropiat cele mai mari gropi şi şanţuri de pe străzile ‘problematice’, după cum le-a numit Apostolova , vor fi astupate cu pietriş şi nivelate cu grederul.

Mai multe aflaţi din materialul amplu care va fi plasat  pe site-ul nostru radioorhei.info, unde veţi găsi şi un filmuleţ video realizat pe străzile menţionate . De asemenea,  vă invităm să urmăriţi rubrica `Actualitatea:  Probleme şi Solutii’ care va fi pus[ pe post la Radio Orhei azi ,  la 19:30,  şi mâine la orele 6:30, 9:30 şi 15:30.