Select your Top Menu from wp menus

Orhei. O vacanţă maaaaaaaaare a elevilor si cinci tabere de odihnă

In jur de 9000 de copii si adolescenti ar putea sa stea macar o parte din vacanta mare in una din cele 5 tabere de odihna situate in raionul Orhei. Doua din acestea se afla la Ivancea  si cate una – la Peresecina, Pohrebeni si Vatici. Taberele ar trebui sa-si inceapa activitatea de la mijlocul lunii iunie si sa functioneze cate 3-6 ture pe toata durata verii. Asta, daca o comisie speciala care va efectua controale pe data  de 30 mai  le va permite acest lucru.

Potrivit Mariei Obada,  specialist- metodist la DGITS Orhei, biletele pentru 10 zile de odihna vor costa  de la 1000 pana la 1400 de lei.  In raport cu vara trecuta, 4 tabere au majorat preturile cu 50-100 de lei.   Neschimbate, in  marime de 1000 lei,  au ramas  preturile  la  tabara  “Miorita”  a DGITS.  Se preconizeaza ca  aici se vor odihni 1000 de elevi;  350 din acestia-  gratuit, iar  250 – cu o reducere de 60%.  Dupa datele DGITS, pentru tabara „Miorita” au fost alocati de la buget 1 mln. lei, o buna parte din acestia – pentru efectuarea reparatiei capitale.

In vara anului curent pe langa scolile din  raion nu vor exista tabere cu sejur de zi. Maria Obada a declarat ca pana in  prezent Directia nu a primit vreo  oferta de acest gen, mai ales ca nici autoritatile locale nu au planificat mijloace pentru odihna copiilor in tabere de zi.

Ultima data o astfel de tabara a functionat in anul 2006, pe baza gimnaziului “Mihai Eminescu” din cartierul Nordic al orasului Orhei. Tabara s-a numit ‘Mugurel” si a fost condusa de Nina Mandru, director-adjunct al gimnaziului. Aceasta isi aminteste cu satisfactie despre faptul ca la ‘Mugurel” se odihneau organizat, sub supravegherea cadrelor didactice din gimnaziu,  peste 100 de copii din oras. Foarte neplacute sunt, insa, amintirile despre faptul ca administratia locala a achitat facturile pentru serviciile si marfurile oferite de agentii economici timp de mai bine de un an.

Mai multe – in  materialul audio la tema care va fi difuzat in  reluare la Radio Orhei, miercuri, 30 mai.

 


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/orhei-cinci-tabere-de-odihna-pentru-vacanta-mare-a-elevilor/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19