Select your Top Menu from wp menus

Orhei. Cinci copii au alergat o vulpe turbată. La finiş – o groază de injecţii

Toti copiii sunt dintr-o mahala a satului   Puţintei . Acestia au vrut sa prinda o vulpe,  cu toate ca animalul salbatic avea  semne vizibile  de boala.

De la inceputul anului, 15  persoane din raionul Orhei, au necesitat tratament  antirabic. Oamenii  au fost in contact cu animale turbate, motiv  pentru  care de regula este prescsrisa injectarea profilactica a vaccinului.

Cazuri de rabie animalieră au fost înregistrate în orasul Orhei şi satele Ghetlova, Puţintei , Bolohan.  Potrivit Direcţiei raională sanitar-veterinară,  rabia a fost diagnosticată la 2 vulpi, dar si la  3 animale domestice  – un caine, o capra si o bovina.  De mentionat ca la Bolohan   au avut loc tocmai 2 cazuri de rabie.

În rezultatul anchetării epidemiologice, comunică Centrul de Sanatate Publica Orhei , a fost stabilit faptul ca  în contact cu animalele bolnave  s-au aflat 15 oameni, inclusiv 5 copii.

Sursa citata precizeaza ca in acest an, in raionul Orhei au fost inregistrate deja 5 cazuri de rabie, fata de 2 cazuri  in perioada analogical a anului trecut.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/orhei-cinci-copii-au-alergat-o-vulpe-turbata-la-finis-o-groaza-de-injectii/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19