Select your Top Menu from wp menus

Orhei: Canicula aprinde iarba. Pompierii o sting de 4-5 ori pe zi

In primele ore ale diminetii de astazi, in orasul si in  preajma orasului Orhei au fost inregistrate deja doua  incendii ale vegetatiei uscate, care au necesitat interventia pompierilor.

In primul caz, a fost lichidat un focar  de langa blocul locativ cu 5 etaje, situat pe str. 31 August, nu departe de  podul de peste Raut.

In al doilea caz,  echipa 901 s-a deplasat spre  un focar din asa zisa, “Poimă”, de pe directia satului Luicaseuca.

Potrivit lui   Igor Pojar,  sef Unitate Pompieri si Salvatori Orhei, cativa oameni care se aflau la fata locului ar fi incercat sa stinga incendiul cu fortele proprii. Au realizat, insa, ca nu pot stavili focul si pentru nu pune in pericol culturile de pe campul alaturat, au apelat la  la ajutorul pompierilor.

Sursa citata a mentionat ca de la instalarea caniculei, zilnic sunt efectuate cate 4-5 interventii de stingere a vegetatiei uscate in diverse localitati ale raionului.

Sarcina principala fiind   ca,  in aceasta perioada a secerisului cu o vreme deosebit de arida,  sa nu fie aduse atingeri lanurilor cu cereale,  amenintate de extinderea focului de pe iarba.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/orhei-canicula-aprinde-iarba-pompierii-o-sting-de-4-5-ori-pe-zi/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19