Select your Top Menu from wp menus

Orhei: BAC-ul picat din prima va fi repetat de fiecare al 3-lea candidat-contestatar

43 de elevi care au picat cel putin un examen  din  cele sustinute adineori, in sesiunea de la  la   Orhei,  se pot prezenta, incepand de maine, 11 iulie,   la Centrul de BAC LT  “George Calinescu” din Chisinau.  Asta, deoarece dupa contestare, notele au devenit trecatoare doar pentru  74 din  cei 117 candidati-orheieni cu note negative.

Gratie  unei sesiuni suplimentare de cateva zile, cei 43 de  candidati-orheieni, ca si  alti cca 3 mii de elevi descalificati din intreaga republica,  mai au o sansa de  a-si lua diploma chiar in acest an.

La modul  general, potrivit datelor Directiei Invatamant  Orhei, aproape o jumatate  din cele 512 contestatii depuse de catre 117 liceeni  nu au condus la vreo schimbare a  notelor. Doar in cazul a 145 de lucrari notele au fost marite cu un punct. In 6 cazuri contestatiile au  condus,  insa,  chiar la un efect invers – notele au fost micsorate cu un punct.

Rezultatele contestatiilor din acest an se deosebesc destul de mult  de cele ale Bacului trecut, 2011. Anul trecut , dupa reverificare,  numarul notelor negative s-a micsorat de tocmai 2,5 ori. De amintit,  insa,  si faptul  ca in anul trecut numarul elevilor  picati  a fost de 23 de ori mai mare fata de anul anterior, 2010.

citeste si:  Orhei. BAC-2012vsBAC2011: Candidaţi mai mulţi, contestaţii mai puţine

Mai multe despre rezultatele contestatiilor din acest an – intr-un material audio, care va fi difuzat la Radio Orhei, in  dupa amiaza zilei.

 


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/orhei-bac-ul-picat-din-prima-va-fi-repetat-de-fiecare-al-3-lea-candidat-contestatar/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19