Select your Top Menu from wp menus

Orhei: Aproape 250 mii de lei din buget, pentru hram. Florile, premiile angajaţilor Primăriei, etc. – cât au costat?


Sărbătorirea fastuoasă a hramului oraşului Orhei, despre care a informat Primăria, dar şi mai mult Partidul „Șor” şi mass-media afiliată lui Ilan Șor, a costat bugetul aproape 250 000 de lei. Asta, împreună cu suma de 33 150 de lei, oferită ca premii sărbătoreşti la 52 de angajaţi ai Primăriei. O parte dintre angajaţii premiaţi cu câte 650 de lei fiecare s-au aflat duminică, 8 noiembrie, în alaiul sărbătoresc din centrul oraşului.

Vezi şi: Premii sărbătoreşti pentru 99 de angajaţi ai CR Orhei şi ai Primăriei municipiului, în sumă totală de aproape 130 000 lei

Conducatori Primarie si CR Orhei cu flori, la hram

Sus-puşi de la Primărie şi Consiliul raional, deputaţi ai Partidului „Șor” şi de la Platforma „Pentru Modova” au venit la hram cu buchete mari de crizanteme albe. După cum arată o dispoziţie emisă de primarul Pavel Verejanu, pentru flori din bugetul local s-au alocat 12 000 de lei.

În ziua hramului, un post de televiziune transmitea că, potrivit lui Verejanu, organizarea sărbătorii a costat bugetul local 194 000 de lei, dar în dispoziţia semnată de primar cu două zile mai devreme, e o sumă mai mare – 213 150 de lei.

deputat Pentru Moldova, Sergiu Sarbu, cu flori la hram

În aceeaşi dispoziţie sunt indicate şi alte cheltuieli: Echipament „OrheiLand” – 65 000 lei; Focuri de artificii – 60 000 lei; Echipament şi în stalarea scenei Grădina Publică „Ivanos’ – 30 000 lei; Instalarea scenei Grădina Publică „Ivanos” – 25 000 lei; Drapele pentru amenajarea străzilor de sărbătoare – 13 500 lei; Afişe – 6 500 lei.

presedinte raion, primar, deputati Partid Sor, cu flori la hram

Duminică, 8 noiembrie, Orheiul a împlinit 466 de ani şi a marcat hramul localităţii. Evenimentele s-au suprapus pe o perioadă de expansiune a COVID-19, dar în pofida pandemiei, Primăria Orhei şi Consiliul raional au organizat ample activităţi sărbătoreşti la care a rostit discursuri, de pe imense ecrane digitale instalate în Piaţa Vasile Lupu şi în parcul de distracţii „OrheiLand”, Ilan Șor.

Vezi si Orhei: hram în timpul pandemiei. Noi fețe de deputaţi, cu şi fără măşti. Șor: “…din cosmos, din copac voi fi cu voi!”

De aproape un an şi jumătate fostul primar de Orhei, actualmente – deputat în Parlamentul moldovean, apare în fața moldovenilor doar prin mijloace virtuale. Șor ar fi unul din principalii beneficiari ai „furtului miliardului”. El deja a fost condamnat într-un alt dosar la 7,5 ani de închisoare şi se află în căutare naţională şi internaţională, dar se ascunde în Israel – stat care nu îşi extrădează cetăţenii.

Vezi si Doi procurori – ținta unei echipe de filaj în interesul lui Ilan Șor

Un nou scandal cu consecințe penale, legat de numele lui Ilan Șor, a avut loc cu câteva zile înainte de sărbătoarea organizată pe 8 noiembrie de către echipa acestuia de la vârful municipiului și raionului Orhei. Pe 3 noiembrie, oamenii legii au reţinut patru foşti angajaţi ai structurilor de forţă care îi filau pe doi procurori anticorupţie care gestionează dosarul „furtului miliardului”. Comanditar al filajului, în scopul obţinerii informaţiilor prin care procurorii ar putea fi şantajați, ar fi Ilan Șor. Executorii riscă acum până la 10 ani de închisoare.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/orhei-aproape-250-mii-de-lei-din-buget-pentru-hram-florile-premiile-angajatilor-primariei-etc-cat-au-costat/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19