Select your Top Menu from wp menus

Orhei: Alocaţii ne-performante pentru sportul de masă si de performanţă

In anul curent sportul de masa si de performanta din raionul Orhei, finantat prin intermediul Directiei Generale Invatamant, Tineret si Sport (DGRITS), este sustinut de la bugetul raionului cu suma de 160 mii lei  sau cu 90 mii de lei in descrestere fata de anul trecut, 2011. 

50 de mii de lei  au fost alocati  de la bugetul raionului pentru evenimentele sportive de nivel raional si, in special, pentru desfasurarea editiei 2012 a Jocurilor Sportive ale elevilor si tinerilor din localitatile satesti ale   raionului Orhei.

Competitiile intre echipele de elevi de  la cele 37 de primarii rurale din raion s-au desfasurat in cea de-a 2-a parte a anului de studii 2011-2012 si s-au incheiat recent prin propulsarea in lideri a gimnaziilor  de la Pelivan, Seliste si  Morozeni. Cele 3 echipe de gimnazisti au fost premiate cu  inventar sportiv in valoare corespunzatoare locurilor   ocupate:  1 –  4610 lei,  2 –     2560 lei si 3 –    1440 lei.

Inca 110 mii de lei au fost alocati    pentru sportul de performanta –  participarea sportivilor orheieni  la competiile republicane si internationale din  anul curent, 2012.

In anul  trecut, 2011,  suma totala destinata celor doua categorii de activitati  sportive   a totalizat 250 mii dei,  dupa cum a relatat  Mihail Zara, specialist pentru sport la DGRITS Orhei.

Mai multe – in cadrul rubricii „Interviu”  care va fi pusa pe post la Radio Orhei in jurul orei 20.00.