Select your Top Menu from wp menus

Organizatorii piramidelor financiare vor fi amendați

Organizatorii schemelor de tip piramidal vor fi sancționați contravențional. Parlamentul a votat astăzi în prima lectură modificări la Codul Contravențional.

Astfel persoanele fizice care atrag oamenii în piramide financiare se vor alege cu amenzi de la 100 la 150 unități convenționale, iar persoanele juridice – cu o amendă de la 400 la 500 unități convenționale.

Shemele de tip piramidal au fost definite în lege drept „propuneri pentru unele persoane să depună sau să colecteze bani, făcându-le să spere la câștiguri financiare rezultate din creșterea numărului de persoane recrutate sau înscrire”.

Autorul inițiativei, deputatul PLDM, Petru Știrbate, afirmă că acest proiect este necesar mai ales în condițiile în care cea mai mare piramidă financiară din Rusia, MMM, s-a extins și în Republica Moldova.

Procuratura Generală a pornit deja o cauză penală pe faptul practicării ilegale a activităţii de întreprinzător şi tentativă de escrocherie de către organizatorii piramidei financiare ,,MMM 2011” în Republica Moldova.

sursa: jurnal.md


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/organizatorii-piramidelor-financiare-vor-fi-amendati/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19