Select your Top Menu from wp menus

Organizaţiile de media acuză accesul selectiv la întrevederea cu şeful statului

Organizaţiile neguvernamentale de media condamnă cazurile tot mai frecvente de impunere a unor restricții de către autoritățile statului în ceea ce privește accesul presei la evenimentele de interes public. Astfel, în data de 26 iulie, fotoreporterului Constantin Grigoriță i-a fost interzisă participarea la întâlnirea președintelui Igor Dodon cu reprezentanţii mass-media, organizată la vila prezidențială de la Condrița, deși jurnalistul a întrunit toate condițiile solicitate de Președinţie, transmite IPN.

Într-o declaraţie publică, organizaţiile de media menţionează că este inacceptabilă admiterea selectivă a reprezentanților mass-media la asemenea evenimente. Legislația media garantează dreptul jurnalistului de a obţine şi a difuza informaţii, de a face imprimări audiovizuale, a filma şi a fotografia, iar refuzul neîntemeiat de a asigura accesul jurnaliștilor constituie o formă de discriminare și un abuz.

„Reamintim organizatorilor acestui eveniment că împiedicarea intenţionată a activităţii mass-media sau intimidarea pentru critică sunt sancționate și de Codul Penal al Republicii Moldova. Solicităm Președinției Republicii Moldova și personal președintelui Igor Dodon să explice public cauzele neadmiterii fotoreporterului Constantin Grigoriță. Cerem instituțiilor statului să dea dovadă de transparență și să-și construiască relația cu presa pe baze de încredere reciprocă”, se menţionează în declaraţia semnată de către Centrul pentru Jurnalism Independent, Asociația Presei Independente, Asociația Telejurnaliștilor Independenți, Comitetul pentru Libertatea Presei, Asociația Presei Electronice Centrul de Investigații Jurnalistice şi Centrul „Acces-Info”.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/organizatiile-de-media-acuza-accesul-selectiv-la-intrevederea-cu-seful-statului/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19