Select your Top Menu from wp menus

Ordin emis de Ministerul Educației prin care interzice accesul în instituțiile de învățământ a persoanelor străine

Ministerul Educației a emis astăzi, 17 septembrie, un ordin prin care interzice accesul în instituțiile de învățământ a persoanelor străine și organizarea activităților care nu au tangență cu procesul educațional.

Ordinul Ministerului a fost emis în contextul apariției în spațiul public a fotografiilor de la inaugurarea unei toalete din Gimnaziul din satul Hiliuți, în care președintele raionului de la PSRM, Vasile Scrieru, alături de socialistul Vladimir Mizdrenco, primarul satului Hiliuți, Alexandru Sandu, de la PAS și directoarea gimanziului, apar fără măști de protecție și înghesuiți la ușa veceului tăind o panglică roșie care era ținută de doi copii, scrie radiochișinău.md

Totodată, în ordinul Ministerului se menționează că nerespectarea acestui document va duce la tragerea la răspundere a conducătorilor instituțiilor de învățământ.

l. Conducătorii instituliilor de învățământ vor permite accesul în instituțiile de învățământ a studenlilor, elevilor (copiilor) înscriși în institulia respectivă de învățământ, conform orarului de studii, а personalului angajat al instituției – соnfоrm programului de muncă, а соlаbоrаtоrilог Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor, Agenției Naționale pentru Sănătate Publică, altor organe de control – în baza delegației. 

2. Accesul persoanelor mențăioneate în punctul 1 al prezentului ordin se va permite cu respectarea obligatorie а regulilor de protecție prevăzute în hotărârile Comisiei Nalionale Ехtrаоrdinаrе de Sănătate Publică. 

3. Se interzice accesul în instituțiile de învățământ а altor реrsоапе, рrесum și organizarea în cadrul instituliilor de învățământ а activităților се nu au tangență cu procesul educațional. 

4. Nеrеsресtаrеа prevederilor prezentului ordin constituie abatere disciplinară constituie temei pentru trаgеrеа la răspunderea disciplinară а conducătorilor vinovați”, se spune în ordin.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/ordin-emis-de-ministerul-educatiei-prin-care-interzice-accesul-in-institutiile-de-invatamant-a-persoanelor-straine/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19