Select your Top Menu from wp menus

Oraşul Orhei: Comerţul stradal neautorizat, interzis! VIDEO

Asa au decis consilierii orasenesti in cadrul sedintei din saptamana trecuta.

 Potrivit deciziei aprobata pe data de 31 mai,   comertul stradal neautorizat de administratia publica locala  este interzis, iar  politia este obligata sa contracareze aceste vanzari si sa raporteze trimestrial Consiliului orasenesc despre masurile intreprinse.

Vice-primarul   Ghenadie Manoli  a motivat necesitatea unei decizii restrictive  prin numarul mare de plangeri de la locuitorii orasului, care sunt  nemultumiti de vanzatorii de pe strazi. Acesta a mai spus ca si politia a  solicitat un act al administratiei publice locale, care i-ar da dreptul sa contracareze comertul stradal.

Actul-decizie  final al Consiliului orasenesc   se numeste “Cu privire la activitatea comerciantilor stradali”. Cu toate ca proiectul deciziei prezentat consilierilor se intitula  “Cu privirea la activitatea politiei”. Primarul Vitalie Colun a explicat schimbarea denumirii  prin  faptul ca decizia nu se refera la politie, ci  la  comertul stradal , in special  la vanzarile de lactate si rasad   pe strazile Piatra Neamtsi  Negruzzi.

Amintim ca vanzarea rasadului pe strazile mentionate a fost interzisa inca la mijlocul primaverii curente .  Interdictia a fost insa ridicata, dupa ce comerciantii care s-au retras in piata de langa stadionul orasenesc,  s-au indignat de faptul ca  pe strazi s-au aranjat alti vanzatori de rasad.

citeste: Răsad de legume: preţuri egale, condiţii de vânzare inegale

Imagini de la dezbaterea chestiunii la sedinta Consiliului:

 


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/orasul-orhei-comertul-stradal-neautorizat-interzis/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19