Select your Top Menu from wp menus

Orasul Orhei are cu 3 cetateni de onoare mai multi

Aceasta,  dupa ce in cadrul sedintei Consiliului orasenesc Orhei din saptamana curenta titlul de cetatean de onoare a fost conferit lui Vladimir Popusoi – ex-primar si ex-viceprimar, Gheorghe Visanu, de asemenea, ex-viceprimar al orasului si Dumitru Tira, presedinte al  Asociatiei victimelor represiunilor politice.

Proiectul de decizie elaborat de catre primaria orasului si prezentat spre examinare la sedinta ordinara de joi,  13 octombrie, a fost sustinut de majoritatea consilierilor orasenesti. Singura obiectie din procesul de votare a fost exprimata de un conslier, care a opinat ca titlul de cetatean de onoare trebuie de acordat doar pentru merite exceptionale.

Presedintele sedintei, consilierul Valeriu Savin a declarat ca ceremonia de conferire a titlului celor 3 orheieni va avea loc  de hramul orasului. In plus, acestia  vor primi,  datorita cetateniei de onoare,  lunar  cate 100 de lei.

De notat insa faptul ca chiar  a doua zi dupa sedinta de referinta, numele fostului vice-primar al orasului Vladimir Popusoi a fost declinat in public intrun context absolut diferit.

Consilierul PCRM, Oleg Vasilcan, s-a aratat nedumerit de conferirea titlului de cetatean de onoare unor edili care ar putea avea legatura cu prejudicierea orasului. Aceasta declaratie a rasunat in plenul Consiliului orasenesc Orhei, care a fost convocat in mod urgent vineri, 14 octombrie. In  cadrul sedintei consilierii au fost anuntati ca  un contract de  vanzare a terenului incheiat in anul 2008, a fost recent declarat nevalabil de catre instanta de judecata. In rezultat, unui investitor german urmeaza sa-i fie  rambursati peste 1mln.700 mii lei.