Select your Top Menu from wp menus

Opţiune de primar: De creat o întreprindere municipală, care nu va majora preţul călătoriilor prin oraş

Primarul orasului  Orhei, Vitalie Colun,  opteaza pentru infiintarea unei intreprinderi municipale de prestare a  serviciilor publice de transportare  a calatorilor si crede  ca pretul biletelor nu se va scumpi.

Aceste declaratii au fost facute de catre Vitalie Colun miercuri, 6 aprilie,  in cadrul emisiunii  “Primaria in  direct”   de la Radio Orhei.

Primarul a readus in  atentie situatia  creata in transportul public  dupa retragerea maxi-taxiurilor de pe rutele urbane de calatori de catre  SA “CA-2811” , la inceputul saptamanii curente.

Colun a spus ca pe 29 martie  unii consilieri s-au intalnit cu reprezentantii CA-2811, facandu-si planuri   ca problema transportului sa fie discutata  cu toate fractiunile din Consiliul orasenesc (CO) Orhei . Asta, dupa ce, pe 28  martie transportatorul a anuntat ca isi stopeaza activitatea.

Pe 1 aprilie, maxi-taxiurile nu au iesit pe rute si a fost  convocata  urgent sedinta CO. Contractul cu SA CA-2811 a fost reziliat, a  fost  instituita situatie exceptionala  in domeniul transportului, iar  IM Servicii Comunal-Locative (SCL) Orhei a obtinut dreptul de a contracta  servicii auto pentru transportarea  calatorilor.

Potrivit lui Vitalie Colun, o alta sedinta extraordinara  a CO pe aceeasi problema,   programata pentru ziua de astazi, a fost amanata pentru mijlocul saptamanii viitoare. Asta,  din cauza  ca Primaria si specialistii antrenati in elaborarea documentelor necesare pentru doua variante de solutionare a problemei  in cauza au un  volum  foarte mare de lucru.  Potrivit primarului,  cele doua variante sunt:   crearea unei intreprinderi municipale noi  care se va ocupa cu ttransportarea calatorilor sau   includerea acestei activitati  de transport de calatori in  sarcinile  IM Servicii Comunal Locative Orhei.

Decizia finala in  aceasta problema apartine CO, a mentionat primarul. Totodata,  pentru a nu incurca diferite activitati, el personal  opteaza  ca sa fie creata o  inteprindere municipala noua   si crede ca aceasta nu va majora pretul biletelor de calatorie.

Amintim   ca,   in decursul catorva ani , taxa de calatorie  pe raza orasului Orhei  se mentine la nivelul de 2 lei. La inceputul lunii martie curent, CO  a refuzat sa ridice taxa pana la  3 lei , solicitati de SA CA-2811 pe motiv de pierderi pe care le suporta intreprinderea prestand  servicii de transport auto in orasul Orhei. Propunerea de alternativa  a CA-2811 de la sfarsitul lunii martie – despre scutirea de taxa locala pentru serviciile respective,   nu a ajuns sa fie discutata la  CO Orhei.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/optiune-de-primar-de-creat-o-intreprindere-municipala-care-nu-va-majora-pretul-calatoriilor-prin-oras/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19