Select your Top Menu from wp menus

Opt persoane, reţinute urmare a percheziţiilor efectuate la sediul Partidului „Şor”

Opt persoane, bănuite de participarea în calitate de complici la săvârşirea infracţiunii de acceptare cu bună ştiinţă a finanţării Partidului Politic „Şor” din partea unei grup criminal organizat, au fost reţinute urmare a percheziţiilor efectuate în seara zile de 2 noiembrie la sediul central al formaţiunii politice. Informaţia a fost făcută publică de Procuratura Anticorupţie pe 3 noiembrie.

Conform sursei citate, o decizie cu privire la aplicarea unei măsuri preventive va fi luată în termen de 72 ore.

De menţionat că procurorii anticorupţie au descins, pe 2 noiembrie, la sediul central al Partidului Politic „Şor”. În seara zilei de ieri, Procuratura Anticorupţie anunţa că, că în cadrul percheziţiilor efectuate, au fost depistaţi şi ridicaţi bani în sumă totală de 321 700 lei. Mijloacele băneşti ar fi fost destinate pentru plata neoficială a salariilor, achitate în plic angajaţilor partidului din partea unui grup criminal organizat.

Amintim că peste 55 de percheziţii în diferite locaţii din ţară au fost efectuate şi pe 20 octombrie curent, în dosarul privind finanţarea ilegală a Partidului Politic „Şor”. Atunci au fost depistate 20 de pungi negre cu bani. Pe 31 octombrie, Procuratura Anticorupţie a precizat că suma finală din pungi este de 4 219 550 lei şi 4 000 dolari SUA. PA declara atunci că urmează să fie adoptată o hotărâre în acord cu prevederile Codului de procedură penală, în vederea asigurării păstrării banilor ridicaţi de către instituţia abilitată.

sursa: trm.md