Select your Top Menu from wp menus

Opoziția se pregătește de proteste și acuză poliția de intimidare

Partidele opoziția extraparlamentare, PAS și Platforma DA, intenționează să se alăture protestului împotriva schimbării sistemului electoral plănuit duminică, la Chișinău, de mai multe organizații ale societății civile. Dar susțin că, în urma acestei decizii, membrii lor ar fi hărțuiți de poliție.
Secretarul Partidului Acţiune şi Solidaritate, Igor Grosu, vineri la o conferinţă de presă a cerut poliţiştilor să renunţe la intimidarea cetăţenilor şi să fie de partea celor care vor să protesteze.

”Avem semnale de la Sângerei, Ştefan Vodă, Orhei, Criuleni, Floreşti că poliţia merge pe la casele oamenilor, întrebându-i: „Câţi mergeţi? De unde mergeţi?”. Şi vă daţi seama ce argument stupid propagandistic: „Noi ne îngrijim de securitatea voastră”? Aici este culmea ipocriziei. Şi la ce nivel de degradare a ajuns sistemul?”

„Partidul Acţiune şi Solidaritate a adus acuzaţii false, nefondate şi neprobate în adresa poliţiei cu scopul de a o discredita”, este reacţia şefului Inspectoratului General de Poliţie, Alexandru Pânzari:

„Criticile sunt nefondate, speculatorii. Noi suntem în sprijinul cetăţeanului şi am dovedit aceasta pe parcursul ultimilor ani. Nu le rămâne decât să se adreseze oficial în instanţă pentru a dovedi cele expuse de persoanele care ne învinovăţesc.”

Fostul ministru de Interne, Victor Catan, crede despre felul cum înţeleg guvernanţii să folosească poliţia, când e vorba despre acţiuni de protest că:

„Guvernarea, care este iresponsabilă de libertăţile omului, care este ca să se îmbogăţească, să asigure autoritatea sa în societate, se gândeşte că cetăţenii sunt nişte proşti şi ei pot fi intimidaţi, îngrădiţi în drepturile lor. Şi de aceea implică poliţia, care treptat-treptat devine instrument al clasei politice, care nu doreşte ca cineva să se revolte, ca cineva să îi critice.”


mai multe pe europalibera.org


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/opozitia-se-pregateste-de-proteste-si-acuza-politia-de-intimidare/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19