Select your Top Menu from wp menus

Opoziţia din CO Orhei, uitată şi supărată. Află de ce

Consilierii din opoziţie sunt supăraţi pe majoritatea care administrează oraşul  Orhei. Asta din cauza că nu  mai sunt anunţaţi despre manifestaţiile culturale pe care le organizează Primăria şi, spre deosebire de fracţiunea majoritară,  nu pot participa la ele.

Această supărare şi regretul că nu mai este respectată nici tradiţia primirii la Consiliul orăşenesc (CO) Orhei a cetelor de  de urători şi colindători au fost expuse de către liberalul Oleg Matei, în cadrul şedinţei în plen  din săptămâna trecută. Preşedintele şedinţei,consilierul majorităţii, Evgheni Pisov, a atras atenţia conducerii Primăriei la spusele lui Matei. În acelaşi timp, regretul pentru nerespectarea tradiţiilor de iarnă,  a fost comentat pe scurt de către  consilierul Mihai Tihon: “acum e doliu”.

De menţionat că de la începutul anului curent, în oraşul Orhei  au fost organizate  o serie de manifestaţii culturale:  marcarea aniversărilor de la naşterea lui Mihai Eminescu şi de la trecerea în nefiinţă a lui Alexandr Puşkin , dar şi comemorarea victimelor Holocaustului şi a  ostaşilor căzuţi în Afganistan. În coloanele care au defilat prin centrul oraşului şi au depus flori la monumente s-au aflat  oficiali din Primărie,  consilieri din fracţiunea majoritară “Pro Orhei”, dar nu şi consilieri din opoziţie.  Mai mult că atât, aceste evenimente au fost reflectate pe larg şi pe site-ul Primăriei, unde liderul fractiiunii majoritare, Pavel Verejanu, este nominalizat distinct pentru participarea sa la comemorarea lui Eminescu.

De amintit şi faptul că, acum un an, la finele lui 2015, când primarul Ilan Şor avea libertatea de a se prezenta  la şedinţele CO Orhei, consilierii orăşeneşti au fost nu doar gazde ale unei cete de   colindători, ci şi destinatari ai semnelor  de atenţie din partea Primăriei – printre care cadouri oferite cu prilejul  sărbătorilor de iarnă.


 


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/opozitia-din-co-orhei-uitata-si-suparata-afla-de-ce/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19