Select your Top Menu from wp menus

Opoziția critică deficitul de peste 7 miliarde de lei planificat în bugetul propus de guvernul Chicu

O vulnerabilitate vizibilă a proiectului de buget aprobat azi de guvernul Chicu este deficitul de 7,4 miliarde de lei, cu un miliard de lei mai mult decât era prevăzut în bugetul solidarității propus de cabinetul precedent al Maiei Sandu. Fosta ministră a finanţelor Natalia Gavriliţă a fost printre primii care a criticat proiectul bugetului, scrie Europa Libera.

„Guvernul lui Dodon a crescut peste noapte deficitul bugetar la 7,4 miliarde de lei, sau 3,25% din PIB. Proiectul bugetului e aprobat fără ca guvernul să publice anexele sau nota informativă la buget. Ministrul Finanțelor a evitat să spună cum vă fi finanțat acest deficit. Aceste decizii, care vor afecta țara noastră în următorii ani, sunt luate peste noapte, cu maximă iresponsabilitate”, a scris Gavriliţă pe pagina sa de Facebook.

A urmat şi reacţia deputatului Blocului ACUM Radu Marian care a notat că deficitul s-a majorat cu peste 1 miliard de lei în condițiile în care finanțări externe în valoare de 3 miliarde de lei ar putea să nu mai vină. „Cum vor finanța ei acest deficit? Se vor împrumuta de la ruși, în schimbul cedării controlului la întreprinderi de stat? Se vor împrumuta la rate mult mai scumpe de pe piețele interne și burse internaționale și vor pune pe spatele cetățenilor datorii de miliarde de lei în plus, așa acum au făcut și cu legea miliardului?”, s-a întrebat deputatul.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/opozitia-critica-deficitul-de-peste-7-miliarde-de-lei-planificat-in-bugetul-propus-de-guvernul-chicu/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19