Select your Top Menu from wp menus

Operatorii curselor Moldova – Italia sunt chemați să-și legalizeze activitatea

Operatorii de transport sunt invitaţi să depună, până la 10 august, cereri privind autorizarea curselor de pasageri pe direcția Republica Moldova – Italia. Actele se depun la Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii Drumurilor, transmite IPN.

Potrivit unui comunicat de presă al instituţiei, dosarul trebuie să conţină: cerere în formă liberă; copiile certificatelor de înmatriculare ale vehiculelor rutiere necesare pentru efectuarea curselor pe ruta solicitată; graficul de circulație propus, cu indicarea punctelor de îmbarcare şi debarcare a persoanelor transportate, punctele de frontieră și regimul de deservire a curselor vizate. În dosar se mai include schema rutei, cu indicarea punctelor de trecere a frontierelor; durata de conducere care să permită controlul respectării perioadelor de conducere și de odihnă ale conducătorilor auto; contractul, în limba română, încheiat cu un operator de transport rutier italian; tariful de transportare a persoanelor, coordonat de ambii operatori de transport rutier parteneri; informații solicitate de legislația italiană anti-mafie.

Autorizarea curselor regulate de persoane dintre Republica Moldova și Italia este o acțiune care vine să combată transportul ilicit de pasageri. Actualmente în Italia din Moldova pe cale terestră se poate ajunge doar cu transportatori auto neautorizați, iar cursele nu sunt regulate.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/operatorii-curselor-moldova-italia-sunt-chemati-sa-si-legalizeze-activitatea/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19