Select your Top Menu from wp menus

ONG-uri de pe ambele maluri ale Nistrului au semnat un APEL cu privire la situația din regiunea transnistreană

În contextul vizitei Înaltului Reprezentant al Uniunii Europene pentru afaceri externe şi politica de securitate, Doamna Catherine Ashton, mai multe organizații neguvernamentale au semnat un APEL cu privire la situația din regiunea transnistreană. Cele câteva puncte din document vizează:

· Includerea în agenda reuniunii formatului ”5+2” de la Viena din luna iulie curent a chestiunilor legate de situația din Zona de Securitate și de a solicita părților garante și mediatorilor, în special Federației Ruse, să utilizeze toate mijloacele legal disponibile pentru stabilizarea situației.

· De a cere Federației Ruse să nu consolideze în continuare contingentul de militari din cadrul Forțelor Mixte de Menținere a Păcii și să retragă etapizat militarii și tehnica din cadrul Grupului Operativ al Trupelor Ruse din Transnistria.

· De a stimula consolidarea clasei politice și societății moldovenești în eforturile de a calma situația din regiunea transnistreană.

· De a condiționa asistența oferită regiunii transnistrene cu abținerea administrației de la Tiraspol de la orice acțiuni unilaterale care ar putea destabiliza situația.

· De a extinde provizoriu mandatul misiunii EUBAM pentru asistenţa instituirii și bunei funcționări a celor șase puncte de control de pe Nistru şi completarea misiunii cu observatori civili pentru monitorizarea situației din Tighina și localitățile limitrofe, observatori care să constituie fundamentul unei noi Misiuni Internaționale Civile în Zona de Securitate.

· De a stimula participarea societății civile la procesul de negocieri privind reglementarea pașnică și durabilă a conflictului transnistrean.

9 iulie 2013, Chișinău

Semnatari:

Asociaţia pentru Politică Externă, Chişinău

IDIS Viitorul, Chişinău

Asociaţia „Promo-LEX”, Chişinău

Asociația „Integritate”, Grigoriopol

Centrul de Resurse pentru Drepturile Omului (CReDO), Chişinău

Asociația „Mamele pentru Drepturile Omului”, Tiraspol

RCTV „Memoria”, Chişinău

Asociația Pedagogilor din Transnistria „LUMINA”, Grigoriopol

Centrul Analitic Independent „Expert-Grup”, Chişinău

Asociația „Promovarea Justiției Efective”, Tiraspol

Fundaţia Est-Europeană, Chişinău

Grupul de Inițiativă „Prosvet”, Dubăsari

Asociaţia Presei Independente (API), Chişinău

Centrul Parteneriat pentru Dezvoltare (CPD), Chişinău

Consiliul Naţional al Tineretului din Moldova (CNTM), Chişinău

Transparency-International Moldova, Chişinău

Alianța Centrelor Comunitare de Acces la Informație si Instruire din Moldova, Rezina

Asociaţia „Juriştii pentru Drepturile Omului”, Chişinău

Asociația „BIOS”, Chişinău

Institutul pentru Drepturile Omului (IDOM), Chișinău

Institutul pentru Politici Publice (IPP), Chișinău

Centrul de Resurse Juridice din Moldova (CRJM), Chișinău

Coaliția Nediscriminare, Chișinău

Centrul de Resurse „Tineri și Liberi”, Chișinău

Găsiți atașat textul integral al Apelului


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/ong-uri-de-pe-ambele-maluri-ale-nistrului-au-semnat-un-apel-cu-privire-la-situatia-din-regiunea-transnistreana/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19