Select your Top Menu from wp menus

ONG ‘specializată’ in HIV-SIDA, încadrată in prevenţia-2012 cu cca $56.000!

O organizatie neguvernamentala din Orhei implementeaza concomitent 2 proiecte, in suma totala de cca 56000 dolari SUA, care sunt oferiti de Fundatia Soros Moldova, in scopul preventiei raspandirii HIV SIDA.

Beneficiar al  banilor  donatorului este Centrul „Adolescentul”. Acesta  este implicat atat intr-un  proiect realizat la   Rezina, cat si intr-un  proiect realizat la Orhei.  In  ambele cazuri este vorba de preventia  raspandirii HIV SIDA in randul persoanelor din grupuri de risc. Problemă,  de care Centrul, care exista din  1997,   se ocupa deja ani in sir.

Potrivit Svetlanei Romanova, directoarea Centrului de Educare si Reabilitare a Tinerilor “Adolescentul” din  Orhei, Fundatia Soros Moldova in fiecare an sustine prin  granturi preventia raspandirii HIV SIDA in randul consumatorilor de droguri si al persoanelor care, dupa cum a spus sursa,  practica sexul comercial.

La inceputul anului curent  aproape 38 000 de dolari  au fost primiti pentru un proiect comun cu un ONG similar din  raionul Rezina si aproape 18 000 de dolari  pentru un proiect separat din raionul Orhei.

Romanova a declarat ca din acesti bani  se achita salariile celor 15 lucratori ai Centrului, se fac cheltuieli administrative. De asemenea,  se cumpara seringi, dezinfectanti si alte lucruri pentru persoanele care se afla la evidenta Centrului. Niciuna din acestea din urma,  a  subliniat Romanova, nu sunt HIV-infectate.

Totusi, directoarea a evitat sa spuna cati consumatori  de droguri – beneficiari finali ai unuia din cele 2 proiecte,   sunt  asistati  datorita finantarii acordate de Soros-Moldova.

In acelasi timp, potrivit datelor Comisariatului de politie Orhei, in prezent  la evidenta  Biroului Narcologic al Spitalului Raional se afla aproape 90  de consumatori de droguri. In perioada expirata a anului curent  numarul acestora a crescut cu 6 fata de aceeasi perioada a anului trecut.

  • IMG_0057
  • IMG_0055
  • IMG_0054
  • IMG_0053
  • IMG_0051
  • IMG_0049
  • IMG_0047
  • IMG_0059

Un  material audio la acest subiect va fi difuzat la Radio Orhei in dupa amiaza  zilei.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/ong-specializat-in-hiv-sida-sprijinit-serios-de-soros-moldova/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19