Select your Top Menu from wp menus

OMS, în alertă. A fost descoperit un nou virus asemănător guturaiului

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) este în alertă, după ce a anunţat că a identificat, duminică, un nou virus din familia celor printre care se află guturaiul, informează Reuters.

Virusul, care este din aceeaşi familie cu SARS – cel care a cauzat moartea a 800 de persoane în 2002 – a fost descoperit în Marea Britanie, la un bărbat de 49 de ani din Qatar, care s-a aflat recent în Arabia Saudită, a anunţat OMS.

Noul virus face parte din categoria coronavirusurilor, o familie extinsă de agenţi patogeni printre care se numără guturaiul şi SARS.

„Dat fiind faptul că acesta este un coronavirus inedit, OMS este în prezent în proces de a obţine informaţii suplimentare pentru a stabili implicaţiile asupra sănătăţii publice”, se arată într-un comunicat transmis de organizaţia din cadrul ONU.

SARS (Sindromul Acut Respirator Sever) a apărut în China în 2002 şi a cauzat moartea a circa 800 de persoane la nivel mondial, după care s-a reuşit ţinerea sa sub control.

Director al Centrului pentru infecţii respiratorii al Colegiului Imperial din Londra, Peter Openshaw, a precizat că în această etapă există riscuri reduse ca virusul să reprezinte un motiv de îngrijorare.

sursa: antena3.ro


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/oms-in-alerta-a-fost-descoperit-un-nou-virus-asemanator-guturaiului/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19