Select your Top Menu from wp menus

Oligarhul Vladimir Plahotniuc vrea să cumpere Prima TV din România. Cât oferă Prime pentru Prima

Oferta surpriză pentru cumpărarea postului de televiziunea Prima TV. Potrivit informațiilor Paginademedia.ro, oferta a venit de peste Prut.

Vladimir Plahotniuc, cel mai important proprietar de presă din Moldova, cel care deține în Moldova postul de televiziune Prime TV (principalul canal TV), dar și alte instituții media, este interesat de postul românesc.

Potrivit unor surse apropiate tranzacției, prima ofertă – prin compania Prime (deținută de oligarh) – a fost deja depusă, iar creditorii – pentru că Prima TV este în insolvență – au fost anunțați de intenția lui Plahotniuc.

Suma oferită – conform surselor Paginademedia.ro – este în jurul valorii de 20 de milioane de lei, ceea ce înseamnă puțin peste patru milioane de euro.

Cum Prima TV este în insolvență, pașii până la un eventual contract se pot întinde pe o perioadă lungă de timp.

Într-o primă fază, creditorii aprobă oferta inițială. Urmează discuțiile și, abia apoi, ofert finală (și ea tot aprobată de creditori). Abia apoi se face contractul de vânzare-cumpărare.

Vladimir Plahotniuc este cel mai mare mogul de presă din Republica Moldova. Acesta deține șase posturi de televiziune, dintre care două cu acoperire națională, și trei posturi de radio, potrivit platformei Jurnal.md

  • Posturi de televiziune: Publika TV și Prime TV – cu acoperire națională, Canal 2, Canal 3, CTC Moldova și Super TV.
  • Posturi de radio: Publika FM, Muz FM și Maestro FM

Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/oligarhul-vladimir-plahotniuc-vrea-sa-cumpere-prima-tv-din-romania-cat-ofera-prime-pentru-prima/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19