Select your Top Menu from wp menus

Ofiţerul CNA reţinut ar fi luat banii de la preşedintele Federaţiei de baschet

Ofiţerul Centrului Naţional Anticorupţie, reţinut pentru trafic de influenţă, ar fi primit cele 100 de mii de euro de la preşedintele Federaţiei de baschet, care a fost reţinut la mijlocul lunii mai. Şeful Procuraturii Anticorupţie, Viorel Morari, a declarat într-un briefing de presă că angajatul CNA deţine funcţia de inspector superior în cadrul unei direcţii a aparatului central al Centrului şi activa în domeniu de multă vreme, transmite IPN.

Viorel Morari a menţionat că ofiţerul Centrului ar fi primit banii în perioada februarie-martie anul curent, după ce a fost pornită o cauză penală în care preşedintele Federaţiei de baschet este bănuit de escrocherii în proporţii deosebit de mari. Viorel Morari a menţionat că banii au fost acordaţi pentru a fi influenţată decizia asupra cauzei penale, dar şi pentru ca preşedintele Federaţiei să nu fie reţinut. „Menţinerea lui în stare de arest şi efectuarea investigaţiilor pe cazul de bază, probabil, l-a determinat să facă declaraţia respectivă”, a declarat Viorel Morari.

Şeful Procuraturii Anticorupţie a afirmat că actualmente procurorul de caz înaintează acuzarea angajatului CNA. Totodată, Viorel Morari a menţionat că în acest caz ar putea fi implicate şi alte persoane. „Sunt conştient de faptul că un sigur angajat al Centrului Naţional Anticorupţie nu putea primi suma respectivă, pentru că nu era nici de competenţa dumnealui. De aceea, ca o potenţială versiune, se examinează şi implicarea altor persoane în acest caz”, a declarat Viorel Morari.

Procurorii anticorupţie nu exclud şi versiunea că denunţul preşedintelui Federaţiei de baschet ar putea fi calomnios. Dacă va fi găsit vinovat, angajatul CNA riscă închisoare de până la şapte ani.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/ofiterul-cna-retinut-ar-fi-luat-banii-de-la-presedintele-federatiei-de-baschet/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19