Select your Top Menu from wp menus

Ofițer din cadrul IP Orhei, cercetat penal de CNA pentru trafic de influență

Un ofițer din cadrul Inspectoratului de Poliție Orhei este cercetat pentru trafic de influență, fiind denunțat la CNA de superiorii săi. Potrivit denunțului, acesta ar fi pretins 7000 de euro de la o persoană în vederea influențării unor angajați ai Inspectoratului, în examinarea cărora se afla o cauză penală de vătămare intenționată a integrității corporale, anunță un comunicat al Centrului Național Anticorupție.

Potrivit faptelor investigate de CNA, sub conducerea Procuraturii mun. Chișinău, ofițerul ar fi susținut că deține influență asupra unor funcționari publici din cadrul IP Orhei, iar în schimbul sumei solicitate i-ar putea determina să adopte o soluție în favoarea bănuitului.

În urma acțiunilor procesuale efectuate în dimineața zilei de 01.03.2024, ofițerii CNA au efectuat percheziții la angajatul inspectoratului și la domiciliul unui complice, aceștia urmând a fi audiați în calitate de bănuit și cercetați în stare de libertate.

În prezent, au loc acțiuni de urmărire penală, sub conducerea procesuală a Procuraturii mun. Chișinău. Amintim că orice persoană se prezumă a fi nevinovată până la pronunțarea unei decizii definitive și irevocabile de judecată.