Select your Top Menu from wp menus

Oficiul NATO la Chișinău a fost inaugurat

Oficiul de legătură NATO în Republica Moldova a fost inaugurat astăzi, 8 decembrie, la Chișinău. Potrivit oficialilor, deschiderea Oficiului constituie o etapă importantă în relațiile Republicii Moldova cu Alianța Nord-Atlantică, care va contribui la consolidarea dialogului politic și a cooperării cu NATO, fără a aduce însă atingere principiului neutralității constituționale a Republicii Moldova. La inaugurare a participat prim-ministrul Pavel Filip şi secretarul general adjunct NATO, Rose Gottemoeller, aflată într-o vizită oficială în Republica Moldova, transmite IPN.

Secretarul general adjunct NATO, Rose Gottemoeller, a declarat că Oficiul a fost deschis la solicitarea Guvernului Republicii Moldova și va ajuta la direcționarea parteneriatului dintre cele două entități. Oficiul NATO de la Chișinău nu va avea angajați militari și nu va reprezenta o bază militară. Oficiul va oferi sprijin pentru reformele ce țin de sporirea capacității de apărare și va contribui la transparența NATO. „NATO respectă pe deplin neutralitatea, independența și suveranitatea Republicii Moldova. Blocul Nord-Atlantic lucrează cu multe țări neutre, inclusiv cu țări care au relații strânse cu Rusia”, a spus Rose Gottemoeller. Secretarul general adjunct NATO a apreciat contribuția Moldovei la menținerea păcii și a securității regionale, inclusiv prin detașarea contingentelor Armatei Naționale în operațiunea KFOR din Kosovo.

Oficiul de legătură NATO la Chișinău este o misiune diplomatică cu experți din statele partenere de dezvoltare ale Republicii Moldova, nu are implicații militare și este instituit în conformitate cu prevederile acordului semnat la Bruxelles, pe 29 noiembrie 2016, de către primministrul Pavel Filip și secretarul general NATO, Jens Stoltenberg.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/oficiul-nato-la-chisinau-a-fost-inaugurat/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19